duminică, 26 septembrie 2010

impozitarea pensiilor mai mari de 1000 lei - calcul

Faptul ca la pensiile mai mari de 1000 de lei este impozitata doar cu 16% valoarea pensiei ce depasesre 1000 de lei este o "gogorita" sau o dezinformare.
Astfel, din tot ceea ce depaseste 1000 de lei se retine intai Contributia la Casa de Sanatate, in cuantum de 5,5%, abia apoi valoarea ramsa se impoziteaz a cu cota de 16%.
Minciuna prin omisiune ?, dezinformare ?, lipsa oameniilor capabili sa explice concret o astfel de modificare legislativa?
Sa luam un exemplu concret: prsupunem cazul unei persoana care beneficia inainte de aplicarea prevederilor privind impozitarea pensiilor, de o pensie bruta/neta de 3500 lei.
Cat va fi valoarea neta a pensiei lui in septembrie 2010?
1. Stabilim diferenta imozabila:
3500 - 1000 = 2500 lei;
2. Calculam contributia la Casa de sanatate:
2500 * 5,5% = 138 lei;
3. Calculam baza impozabila pentru :
2500 - 138 = 2500-138 =2362 lei;
4. Calculam impozitul:
2362 * 16% = 378 lei;
5. Total contributie si impozit retinute:
138+378 = 516 lei;
6. Noul cuantum al pensiei este de:
3500 - 516 = 2984 lei.
Daca pensia s-ar fi impozitat dor cu 16%, asa cum se afirma,
am fi avut o retinere de : (3500-1000)*16% = 400 lei
si nu de 516 lei asa cum a rezultat din calculul de mai sus.
Ce credeti ?

joi, 23 septembrie 2010

Canon MP110 rezolvare rapida problema"waste tank absorber is full"

Din motive care tin de politica de marketing a Canon sau din motiv de mentenanta a imprimntelor Canon, dupa un anumit numar de printari imprimantele si multifunctionalele cu jet de cerneala te averizeza ca "waste tank absorber is ful" si te trimit la maual, iar peste un anumit numar de printari refuza sa mai printeze.
Am intalnit aceasta problema mai intai la imprimanta CANON IP 1500. Am mers la un sevice in Slatina, baietii mi-au luat banii, mi-au rezolvat problema. I-am intrebat ce a avut si mi-au raspuns ca ceva imbibat cu cerneala pe care l-au curatat si au mai reglat ceva pe la ea.
Atentie! pe net dau sfaturi fel de fel de "ciumpalaci", multi habar nu au despre problema respectiva, dar copiaza, tot de pe net, fel de fel de informatii pentru a aparea cat mai in fata pe motoarele de cautare, sau......
Sfaturile pe care le postez aici reprezinta sinteza unor evenimente si fapte traite. Sunt probleme cu care m-am confruntat, pentru care am gasit solutii si pe care doresc sa le impartasesc tuturor celr care au timp sa le citeasca.
Revin la problema cu "waste tank absorber is full" de la imprimantele Canon.
Ajuns acasa cu imprimanta sub brat, precum Danila Prepeleac, cu gasca de la targ, mi-am dat seama ca baietii de la service nu desfacusera imprimanta mea si n-o curatisera deloc.
Mi-am dat seama ca e o problema de soft. Am studiat problema pe net si am ajuns la concluzia, ca nu e gresit ca la un anumit numar de pagini pintate sa cureti pasla absorbanta pe care stau capetele cu cerneala atunci cand sunt in repaus sau pe care se face curatire lor, dar rezolvarea problemei se face resetand cumva in memoria nevolatila a imprimantei, contorul de pagini printate.
Astfel, la momentul respectiv am gasit ca resetarea la CANON pixma ip1500 se poate face dintr-un soft utilitar ipTool Software resetter for Canon. Nu l-am putut proba atunci pentru ca imprimanta era deja resetata, iar acum n-o mai folosesc.
Insa am un multifuctional Canon MP110 care foloseste aceleasi cartuse ca si imprimanta Canon ip1500. Mesajul care apare este acelasi "waste tank absorber is full".
Rezolvarea acestei probleme "waste tank absorber is full" la CANON MP110 este rapida, simpla si verificata. Urmati pasii ( explicatiile sunt si pentru cei mai putin experimentati):
1. Porniti multifunctionalul. Apasati ON;
2. Apasati succesiv butoanele: MENIU - SCAN - COPY - SCAN (IN ORDINEA INDICATA);
3. Display-ul va va arata ca sunteti in meniul : SERVICE MODE;
4. Folosind tastele: MENIU, -, +, OK, selectati NVRAM ACCESS;
5. Folosind tastele indicate mai sus, selectati acum: ABS-M LEVEL;
6. In meniul ABS-M LEVEL, cu ajutorul tastelor: "-", "+", setati valoarea "0";
7. Opriti si porniti multifunctionalul: ON/OFF;
8. Acum imprimanta este ca noua. SUCCES!!!!!!!!!!!!

marți, 7 septembrie 2010

Obtinatori de venituri din profesii liberalae, iar ni se pregateste ceva!

In disperaraea ce i-a cuprins pe "limitatii in gandire" ce constituie Executivul Romaniei si in "impotenta" lor in a gasi metode de relansare economica si implicit de obtinere de venituri la buget, aplica permanent masuri irationale de micsorare a cheltuielilor cu salariile si pensiile, prin diminuarea acestora, iar mai nou, au inceput sa bage mana in buzunarele celor care presteaza activitati liberale. Nu-i amintesc aici pe cei cu venituri din drepturi de autor pentru ca ei au posibilitatea prim mass-media sa-si faca auzit pasul.

Ca niste "smenari" au introdus in buzunarele noastre initial doar doua degete pentru a-si forma mana, incercand ca prin obligativitatea de a plati contributii, normale-zic eu, pentru cei ce nu obtin venituri si din salarii si anormale pentru cei ce obtin si venituri din salarii (pentru care platesc atat ei cat si angajatorii cotele legale de contributii).

Cotele rezonabile hotarate initial prin OUG.58/2010 au avut rolul de a ne prinde prin Declaratiile depuse, in sistem.

Primul pas fiind facut, acum "baietii disperati dupa bani" sunt pregatiti sa ne "bage toata mana in buzunar", ducand cuantumul contributiilor lunare la 35% din venitul net (limitat la 5 salarii medii brute pe economie) . Daca la cei 35% mai adaugam impozitul anual de 16% din venitul net, constatam ca statul ne ia 51% din munca noastra.

Daca la anumite profesii care obtin venituri cu mult mai mari dect nivelul a 5 salarii medii brute pe economie (notri, exec. judecatoresti, etc.), le mai ramane ceva in buzunar, in cazul, sa zicem, al unui expert contabil angajat care incearca sa-si practice meseria si sub forma unui cabinet individual, pentru a-si rotunji veniturile, incercand sa supravietuiasca, o impunere de 51% pe tot ceeace castiga (necastigand niciodata mai mult de 5 salarii medii brute pe economie), reprezinta un grad de fiscalitate ABERANT.

Iata cum ar urma sa creasca cotele de contributii:

-somaj: de la 0.5% la 0.78%;

- CAS: de la 10.5% la 24%;
- sanatate: de la 5.5% la 8.35%;
- C.C.I.: 0.85% (nou introdusa);
- fond accidente: 0.15 - 0.85 (nou introdusa).
Informatiile privind noile cote au fost facute publice, find luate de mass-media de sit-eul SGal Guvernului.
Ce facem? frati de suferinta.
Cum ne aparam in fata aberatiilor legislative care ne lovesc direct?