marți, 23 noiembrie 2010

Samsung c 6625 folosit in reteaua digi a RCS & RDS

Daca ati intrat cumva in posesia unui telefon SAMSUNG C6625 Valencia, prin ofert Internity sau altfel, nu va grabiti sa-l vindeti a doua zi, telefonul merita banii. Numai ca setarile din fabrica ii "mannca" repede bateria. Pentru a rezolva aceasta problema si a lungi durata de functionare intre doua incarcari a telefonului va rog sa lecturati pe acest blog postarea " Prelungirea timpului de utilizare a acumulatorului la Samsung c6625".
Personal am achizitionat telefonul pentru a putea folosi suita Office Mobile si toate facilitatile oferite de SO windos Mobile si nu numai. Abonamentul meu este la Cosmote, furnizor de servicii ce ofera abonamente de telefonie mobila flexibile si pentru toate buzunarele.
Internetul pe telefoanele mobile este totusi destul de scump, pe criza asta, indiferent de cine este oferit: Cosmote, Vodafone, Orange etc.
M-am gandit atunci sa folosesc Internetul oferit de RCS & RDS care pe departe este "aproape moca". iata oferta Digi Net Mobil pe telefonul Mobil:
-ai nevoie de modem incorporat la telefonul 3G cu viteza de minim 3,6Mbps (Samsung c 6625);
- pentru numai 10 lei/luna primesti trafic nelimitat la viteza de pana la 7,2 mbps (in cazul Samsung c 6625, pana la 3,6Mbps);
- daca nu vrei abonament si esti deja client RCS & RDS, poti opta pentru tarif per trafic, adica intre 0,05E/1MB - 0.1E/MB, in functie de abonamentul telefonic pe care il ai.
Am plecat de la ideeia ca foarte putini folosim telefoanele mobile primite in custodie de la RCS & RDS si ca ar fi venit timpul sa dam o utilitate macar SIM-ului acestor telefoane.
Telefonul Samsung c 6625 vine presetat cu retelele : Cosmote, Vodafone si Orange, nu recunoaste implicit reteaua Digi mobil.
Pentru a avea acces la Internet "aproape moca" de la RCS & RDS trebuiesc intreprinse cateva masuri, astfel:
- se introduce SIM-ul Digi in Samsung c 6625 (cu pinul SIM_ului de la Digi);
- telefonul Samsung c 6625 nu va recunoaste SIM-ul si implicit reteaua Digi;
- se intra in Setings>Phone>All Calls> Band, unde selectam WCDMA si apasam Done;
- intorcandu-ne la ecranul principal vom descoperi ca reteaua Digi Mobil a fost recunoscuta, iar in infocelula afisat 3G;
- acum telefonul poate fi folosit in reteaua Digi Mobil si este pregatit pentru pasul urmator, conexiunea la internet;
- acum trebuie mers la sediul RCS & RDS si semnat un Act aditional la contract pentru a fi activata si functia de transmisie de date, in functie de cum dorim (adica sa platim 10 lei lunar, sau sa folosim plata pe MB - asa cum am aratat mai sus).
Stiu ca este putin mai complicat sa schimbam SIM-urile, dar decat sa umblam cu 2 telefoane dupa noi, mai bine umblam cu 2 SIM-uri.
Trebuie ca la revenirea in reteaua de Telefonie sa parcurgem iar pasii:
-Setings>All Calls>Band>, setam iar banda retelei, astfel :VODAFONE si ORANGE 900, iar COSMOTE 1800. Exista si banda AUTO, care ar trebui sa depisteze automat SIM-urile si implicit si retelele, dar personal n-o recomand deoarece "mananca bateria", telefonul incecand permanenent sa caute alte retele, sa se comute in 3G, etc.
SUCCES!!!!!!!!!

vineri, 22 octombrie 2010

Ec.Gh. Nadolu

C.I.Evidenta si Expertiza Contabila
Bilant
Bilant de inchidere societate
Evidenta contabila
Expertiza contabila
Tel.0727841800

luni, 18 octombrie 2010

PRELUNGIREA TIMPULUI DE UTILIZARE A ACUMULATORULUI LA SAMSUNG C6625

Cu supraoferta de la INTERNITY s-ar putea sa intrati in posesia unui SAMSUNG c6625 Valencia. Daca bateria/acumulatorul nu tine mai mult de o zi, urmati sfaturile mele, iar atunci cand va tine 4-5 zile, intrati din nou pe blogul "Parerea mea"la adresa: http://georgenadolu.blogspot.com/ si impartasiti-mi bucuria voastra.
Daca cu o zi inainte ati fi dorit sa-l vindeti sau sa-l trantiti de pamant, acum va veti bucura de alegerea facuta.
Scriu aceste sfaturi pentru ca cei de la Avenir Telecom, prin intermediul INTERNITY, nu s-au obosit sa insoteasca telefonul decat cu un minuscul ghid cu indicatii de "gaga".

Samsung a dotat acest telefon cu o baterie destul de mare (1300 mah). Trebuie doar sa avem grija ca dupa deschiderea oricarei aplicatii, din multitudinea celor oferite de Windows mobile, sa inchidem aceste aplicatii care pot rula in continuare in fundal, marind consumul nejustificat,

Asiguati-va de fiecare data ca :

- ati dezactivat bluetooth;

- daca nu aveti nevoie de serviciul 3G, nu lasati setata optiunea "Automat" sau "3G", astfel parcurgeti pasii: START>SETARI>TELEFON>AL CALLS > SELECTARE BANDA;

-ca folositi iluminarea ecranului la intensitate optima si pentru un timp cat mai scurt, astfel mergeti la: SETARI> POWER MANAGEMENT>>schimbati durata luminii de fundal la 5 sec., iluminarea displayului la 10 sec., stralucirea la nivel 1, timpul de iluminre a tastaturii dupa atingerea unui buton la 1 sec;
- blocati/deblocati telefonul pentru a fi inactiv cand tastatura e neatinsa, astfel pentru blocare apasati mai lung pe butonul END (respingere sau inchidere convorbire), pentru activarea tastaturii apasati END>UNLOCK>*, pentru a vizualiza ceasul si starea casutelor de apeluri si mesaje primite apasati doar END;
- acordati ATENTIE MAXIMA inchiderii tuturor aplicatiilor si programelor pe care le-ati utilizat! (ActiveSinc, Task Manager, etc), astfel:
-apasati prelung HOME > TASK MANAGER;
-selectati pe rand toate aplicatiile/progranele afisate si dati la fiecare END TASK;
- nu activati/dezactivati functia VIBRATII ( consuna foarte multa energie), activati-o ataunci cand e neaparat necesara !
- daca va aflati in zone cu semnal slab, telefonul incearca permanent sa se conecteze la retea, consumand bateria. OPRITI telefonul! altfel veti avea surpriza ca atunci cand veti avea semnal sa nu mai aveti baterie.

duminică, 26 septembrie 2010

impozitarea pensiilor mai mari de 1000 lei - calcul

Faptul ca la pensiile mai mari de 1000 de lei este impozitata doar cu 16% valoarea pensiei ce depasesre 1000 de lei este o "gogorita" sau o dezinformare.
Astfel, din tot ceea ce depaseste 1000 de lei se retine intai Contributia la Casa de Sanatate, in cuantum de 5,5%, abia apoi valoarea ramsa se impoziteaz a cu cota de 16%.
Minciuna prin omisiune ?, dezinformare ?, lipsa oameniilor capabili sa explice concret o astfel de modificare legislativa?
Sa luam un exemplu concret: prsupunem cazul unei persoana care beneficia inainte de aplicarea prevederilor privind impozitarea pensiilor, de o pensie bruta/neta de 3500 lei.
Cat va fi valoarea neta a pensiei lui in septembrie 2010?
1. Stabilim diferenta imozabila:
3500 - 1000 = 2500 lei;
2. Calculam contributia la Casa de sanatate:
2500 * 5,5% = 138 lei;
3. Calculam baza impozabila pentru :
2500 - 138 = 2500-138 =2362 lei;
4. Calculam impozitul:
2362 * 16% = 378 lei;
5. Total contributie si impozit retinute:
138+378 = 516 lei;
6. Noul cuantum al pensiei este de:
3500 - 516 = 2984 lei.
Daca pensia s-ar fi impozitat dor cu 16%, asa cum se afirma,
am fi avut o retinere de : (3500-1000)*16% = 400 lei
si nu de 516 lei asa cum a rezultat din calculul de mai sus.
Ce credeti ?

joi, 23 septembrie 2010

Canon MP110 rezolvare rapida problema"waste tank absorber is full"

Din motive care tin de politica de marketing a Canon sau din motiv de mentenanta a imprimntelor Canon, dupa un anumit numar de printari imprimantele si multifunctionalele cu jet de cerneala te averizeza ca "waste tank absorber is ful" si te trimit la maual, iar peste un anumit numar de printari refuza sa mai printeze.
Am intalnit aceasta problema mai intai la imprimanta CANON IP 1500. Am mers la un sevice in Slatina, baietii mi-au luat banii, mi-au rezolvat problema. I-am intrebat ce a avut si mi-au raspuns ca ceva imbibat cu cerneala pe care l-au curatat si au mai reglat ceva pe la ea.
Atentie! pe net dau sfaturi fel de fel de "ciumpalaci", multi habar nu au despre problema respectiva, dar copiaza, tot de pe net, fel de fel de informatii pentru a aparea cat mai in fata pe motoarele de cautare, sau......
Sfaturile pe care le postez aici reprezinta sinteza unor evenimente si fapte traite. Sunt probleme cu care m-am confruntat, pentru care am gasit solutii si pe care doresc sa le impartasesc tuturor celr care au timp sa le citeasca.
Revin la problema cu "waste tank absorber is full" de la imprimantele Canon.
Ajuns acasa cu imprimanta sub brat, precum Danila Prepeleac, cu gasca de la targ, mi-am dat seama ca baietii de la service nu desfacusera imprimanta mea si n-o curatisera deloc.
Mi-am dat seama ca e o problema de soft. Am studiat problema pe net si am ajuns la concluzia, ca nu e gresit ca la un anumit numar de pagini pintate sa cureti pasla absorbanta pe care stau capetele cu cerneala atunci cand sunt in repaus sau pe care se face curatire lor, dar rezolvarea problemei se face resetand cumva in memoria nevolatila a imprimantei, contorul de pagini printate.
Astfel, la momentul respectiv am gasit ca resetarea la CANON pixma ip1500 se poate face dintr-un soft utilitar ipTool Software resetter for Canon. Nu l-am putut proba atunci pentru ca imprimanta era deja resetata, iar acum n-o mai folosesc.
Insa am un multifuctional Canon MP110 care foloseste aceleasi cartuse ca si imprimanta Canon ip1500. Mesajul care apare este acelasi "waste tank absorber is full".
Rezolvarea acestei probleme "waste tank absorber is full" la CANON MP110 este rapida, simpla si verificata. Urmati pasii ( explicatiile sunt si pentru cei mai putin experimentati):
1. Porniti multifunctionalul. Apasati ON;
2. Apasati succesiv butoanele: MENIU - SCAN - COPY - SCAN (IN ORDINEA INDICATA);
3. Display-ul va va arata ca sunteti in meniul : SERVICE MODE;
4. Folosind tastele: MENIU, -, +, OK, selectati NVRAM ACCESS;
5. Folosind tastele indicate mai sus, selectati acum: ABS-M LEVEL;
6. In meniul ABS-M LEVEL, cu ajutorul tastelor: "-", "+", setati valoarea "0";
7. Opriti si porniti multifunctionalul: ON/OFF;
8. Acum imprimanta este ca noua. SUCCES!!!!!!!!!!!!

marți, 7 septembrie 2010

Obtinatori de venituri din profesii liberalae, iar ni se pregateste ceva!

In disperaraea ce i-a cuprins pe "limitatii in gandire" ce constituie Executivul Romaniei si in "impotenta" lor in a gasi metode de relansare economica si implicit de obtinere de venituri la buget, aplica permanent masuri irationale de micsorare a cheltuielilor cu salariile si pensiile, prin diminuarea acestora, iar mai nou, au inceput sa bage mana in buzunarele celor care presteaza activitati liberale. Nu-i amintesc aici pe cei cu venituri din drepturi de autor pentru ca ei au posibilitatea prim mass-media sa-si faca auzit pasul.

Ca niste "smenari" au introdus in buzunarele noastre initial doar doua degete pentru a-si forma mana, incercand ca prin obligativitatea de a plati contributii, normale-zic eu, pentru cei ce nu obtin venituri si din salarii si anormale pentru cei ce obtin si venituri din salarii (pentru care platesc atat ei cat si angajatorii cotele legale de contributii).

Cotele rezonabile hotarate initial prin OUG.58/2010 au avut rolul de a ne prinde prin Declaratiile depuse, in sistem.

Primul pas fiind facut, acum "baietii disperati dupa bani" sunt pregatiti sa ne "bage toata mana in buzunar", ducand cuantumul contributiilor lunare la 35% din venitul net (limitat la 5 salarii medii brute pe economie) . Daca la cei 35% mai adaugam impozitul anual de 16% din venitul net, constatam ca statul ne ia 51% din munca noastra.

Daca la anumite profesii care obtin venituri cu mult mai mari dect nivelul a 5 salarii medii brute pe economie (notri, exec. judecatoresti, etc.), le mai ramane ceva in buzunar, in cazul, sa zicem, al unui expert contabil angajat care incearca sa-si practice meseria si sub forma unui cabinet individual, pentru a-si rotunji veniturile, incercand sa supravietuiasca, o impunere de 51% pe tot ceeace castiga (necastigand niciodata mai mult de 5 salarii medii brute pe economie), reprezinta un grad de fiscalitate ABERANT.

Iata cum ar urma sa creasca cotele de contributii:

-somaj: de la 0.5% la 0.78%;

- CAS: de la 10.5% la 24%;
- sanatate: de la 5.5% la 8.35%;
- C.C.I.: 0.85% (nou introdusa);
- fond accidente: 0.15 - 0.85 (nou introdusa).
Informatiile privind noile cote au fost facute publice, find luate de mass-media de sit-eul SGal Guvernului.
Ce facem? frati de suferinta.
Cum ne aparam in fata aberatiilor legislative care ne lovesc direct?

marți, 17 august 2010

DECLARAŢIE privind asigurarea in sistemul de somaj a pfa conform prevederilor OUG.58/2010

DECLARAŢIE
privind asigurarea în sistemul asigurărilor pentru şomaj a persoanelor fizice care realizează venituri de natură profesională conform OUG.58/2010

Anexa


AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ

AgenŢia pentru ocuparea forŢei de muncĂ a judeŢului _____________ / municipiului BucureŞti



DECLARAŢIE
privind asigurarea în sistemul asigurărilor pentru şomaj a persoanelor fizice care realizează
venituri de natură profesională, altele decât cele salariale, pentru care se datorează
contribuţia individuală la bugetul asigurărilor pentru şomaj, conform art. III alin. (2) din
Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 58/2010 pentru modificarea şi completarea
Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi alte măsuri financiar-fiscale

Nr. _____ din ziua __, luna __, anul ____*


Numele şi prenumele asiguratului: ____________________

Cod numeric personal (CNP): _____________

Adresa de domiciliu sau de reşedinţă:

Localitatea: ____________________

Strada: ____________________

Nr. __ Bloc __ Scara __ Etaj __ Apartament ____

Oficiul poştal: ____________________

Judeţ: ____________________ / Sector: __

Telefon: ____________________

Actul de identitate: Seria: ___ Nr. _____

Declaraţie cu privire la realizarea veniturilor de natură profesională, altele decât cele salariale, denumite în continuare venituri de natură profesională, pentru care se datorează contribuţia individuală la bugetul asigurărilor pentru şomaj, conform art. III alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 58/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi alte măsuri financiar-fiscale:

Prin prezenta declar că realizez veniturile de natură profesională prevăzute mai jos, începand cu data de:
zi __, luna __, an ____


Venituri de natură profesională realizate:

- Venit net realizat**:
- __________ lei
- Calitatea în care asiguratul a realizat venitul: __________________________
- Sursa de venit: __________________________

Salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat, denumit în continuare salariu mediu brut:
__________ lei

Baza de calcul a contribuţiei individuale la bugetul asigurărilor pentru şomaj***:
__________ lei

Cota contribuţiei individuale la bugetul asigurărilor pentru şomaj, conform prevederilor legale în vigoare:
__,__ %

Cuantumul sumei reprezentând contribuţia individuală la bugetul asigurărilor pentru şomaj datorată în baza prezentei declaraţii:****:
__________ lei

Termenul de plată pentru contribuţia individuală la bugetul asigurărilor pentru şomaj datorată în baza prezentei declaraţii este până la data de 25 a lunii, pentru luna anterioara celei în care se realizează venituri de natură profesională.

Contribuţia individuală la bugetul asigurărilor pentru şomaj datorată în baza prezentei declaraţii se plăteşte în contul nr.:________________________________, deschis la Trezorerie pe seama agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă a judeţului _____________ / municipiului Bucureşti.

Achitarea contribuţiei individuale la bugetul asigurărilor pentru şomaj datorată în baza prezentei declaraţii se poate face în numerar la casieria agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază teritorială asiguratul are stabilit domiciliul sau reşedinţa, prin mandat poştal sau prin alte mijloace de plată, în condiţiile legii.

Drepturile asiguratului:

a) să beneficieze de indemnizaţie de şomaj în condiţiile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificarile şi completările ulterioare;
b) perioadele pentru care s-a plătit contribuţia individuală la bugetul asigurărilor pentru şomaj constituie stagiu de cotizare în sistemul asigurărilor pentru şomaj.

Obligaţiile asiguratului:

a) să depună prezenta declaraţie o singura dată, până la data de 25 a lunii pentru luna anterioară în care a realizat venituri de natură profesională, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază teritorială are stabilit domiciliul sau reşedinţa;


b) să actualizeze prezenta declaraţie în termen de 14 zile lucrătoare de la data modificării cuantumului veniturilor de natură profesională, prin depunerea unei noi declaraţii, care să ateste cuantumul veniturilor de natură profesională realizate pe fiecare sursa de venit;
c) în situaţia în care nu mai realizează venituri de natură profesională, să notifice acest fapt agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază teritorială are stabilit domiciliul sau reşedinţa, în termen de 3 zile lucrătoare de la data intervenirii acestei situaţii;
d) să plătească contribuţia individuală la bugetul asigurărilor pentru şomaj în termenul prevăzut la punctul 11 din prezenta declaraţie.

Pentru neachitarea contribuţiei individuale la bugetul asigurărilor pentru şomaj în termenul prevăzut la punctul 11 din prezenta declaraţie, se datorează dobânzi şi penalităţi de întârziere, în condiţiile legii.

Prezenta declaraţie constituie titlu de creanţă şi devine titlu executoriu la data la care creanţele bugetare înscrise în aceasta sunt scadente conform legii.

Asiguratul declară pe proprie răspundere,sub sancţiunea prevăzuta de Codul penal pentru fals în declaraţii, ca datele cuprinse în prezenta declaraţie corespund realităţii.



AGENŢIA PENTRU OCUPAREA
FORŢEI DE MUNCĂ,

Semnătura reprezentantului legal
Ştampila

ASIGURAT,


Semnătura






* Se completează de către agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază teritorială asiguratul are stabilit domiciliul sau reşedinţa.

** Se va completa în mod corespunzător, pentru fiecare venit de natură profesională realizat.

*** Se determină prin însumarea veniturilor nete realizate, dar nu mai mult de echivalentul a de cinci ori valoarea salariului mediu brut pe economie prevăzut la punctul 7 din prezenta declaraţie.

**** Se determină prin aplicarea cotei prevăzute la punctul 9 din prezenta declaraţie asupra bazei de calcul prevăzute la punctul 8 din prezenta declaraţie. În situaţia modificării salariului mediu brut, prevăzut la punctul 7 din prezenta declaraţie sau a cotei contribuţiei individuale la bugetul asigurărilor pentru şomaj, prevăzută la punctul 9 din prezenta declaraţie, determinarea cuantumului sumei reprezentând contribuţia individuală la bugetul asigurărilor pentru şomaj datorată în baza prezentei declaraţii se va face ţinând seama de noul cuantum al salariului mediu brut şi/sau de noua cotă a contribuţiei individuale la bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Model Declaratie de asigurare pentru pfa conform art.III din oug.58/2010

Pentru cei interesati a aparut pe site-ul CNPAS Model Declaratie de asigurare pentru pfa conform art.III din oug.58/2010.
Gasiti aici link-ul direct catre Declaratia de asigurare, postata pe www.cnpas.org
link:

http://www.cnpas.org/content/cnpas/applications/declaratie_asig/decl.pdf

Sfat: Documentul este in format pdf si asa cum se gaseste pe site nu poate fi folosit. Incercati sa il printati asa si sa-l mariti la un copiator cu functie de Zoom.

marți, 13 aprilie 2010

Aplicatie DeclMF_2010 ver.1.0.2.4

Pentru declaratiile fiscale de sfarsit de trimestru a aparut in 09.04.2010 versiunea 1.0.2.4 a Aplicatiei DeclMF_2010, modificata si structurata diferit de versiunea anterioara folosita inclusiv la declaratiile lunii februarie 2010.
Versiunea o gasiti la adresa :http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsitentaContribuabili_r/programeutile/DF/df.html
pe site-ul ANAF.
Dati >> Descarca program, dezarhivati si are aceeiasi cale implicita ca si versiunea anterioara.
Pentru cei care au modificat calea implicita, pentru suprascriere, alegeti aceeiasi cale modificata.
SUCCES ! si sa auzim de bine.

vineri, 19 februarie 2010

PFA - "Guvernul de carton vrea sa ne lase in "nudul gol"!

In tara asta guvernantii, parca, nu lucreaza pentru binele supusilor ci impotriva lor. Asta este impresia pe care o am eu.


Daca gresesc, sa-mi aminteasca cineva cand a fost facut ultimul lucru cu cap in tara asta.


Pe vremea guvernarii liberale, ziaristii mucaliti, i-au pus lui Tariceanu (pe care unii il numeau Tericeanu), supranumele de Razgandeanu. Astora cum sa le mai zicem. Spun astora,pentru ca mie imi par o "masa amorfa", nu pot individualiza pe cineva.


Nefiind in stare sa ne guvernam singuri, din cele mai vechi timpuri si pana astazi, (cu mici exceptii), a inclecat FMI-ul pe noi, dorind sa ne ajute...., asa cum ne-au ajutat si popoarele migratoare si romanii si turcii si rusii si UE.


De la inceputurile "crizei mondiale", zic mondiale pentru ca noi suntem in fel de fel de variante de criza, de cand ma stiu ,si ma stiu de mult, sub presiunea evenimentelor ajunse necontrolabile pe plan intern, peste care s-au suprapus si cele generate de faptul ca am ras cand am auzit despre criza mondiala, zic, de la inceputurile crizei, zilnic apar modificari legislative si administrative la nivel local si central, care "dau" in noi. Bombardati cu totii de fel de fel de modificari, recalcularii,modificari la modificari, am devenit o tara de cetateni turmentati.


Cum spunea in urma cu ceva ani, fiul meu cel mic, George, care ramanand fara bunica de mic, iar noi fiind la sericiu, a crescut in casa cu RAI1, RAI2, RAI3, "Costine, esti circondato!", Costin fiind fratele sau mai mare.


Concluzia este ca suntem incercuiti.


Daca reuseste sa ne scoata cineva din starea asta de brambureala politico-legislativa, generata de criza profunda in care se afla societatea romaneasca, acela cu siguranta este Guvernul Boc IV, care in mod cert ne va soate din criza si ne va baga in coma.


Disperati sa faca rost de bani de la o populatie saraca, deja pauperizata, guvernantii incearca in fiecare zi sa repare prostia care au facut-o ieri. Asta pare preocuparea lor generala.


Pai cum dracu (Doamne iarta-ma!), sa pui PFA sa plateasca la stat 52,80% din ce bruma castiga marea majoritate a lor? (31.3% CAS + 5.5%CASS + 16% impozit pe venit).


Au distrus intai SRL-urile cu impozitul pe venitul minim. Au dat apoi in IMM-uri, obligandu-le sa treaca la impozit pe profit. Multi au gasit o portita sa desfasoare o activitate independenta devenind PFA.


Ti-ai gasit!. Acum au gasit metoda s-i stranga de gat si aici. Gaselnita a fost inconstienta PFA-istilor de a-si asigura o viata linistita in calitate de pensionari, obligandu-i sa fie si angajatori (20.8% CAS) cat si proprii lor angajati (10.5% CAS).


Asta pentru ca oamenii sunt nechibzuiti si cheltuie tot, fara a-si asigura batranetele. Asa ca statul, de-aia e stat sa dea pensie la oameni. Si de unde sa le dea, daca nu din proprii lor bani, pusi deoparte de catre stat pentru vremuri grele.


Aoleooo! cata grija.


Ei nu-si dau seama ca marii majoritati a "PFA-urilor" deabia le ajunge bruma de bani pe care o incaseaza sporadic, sa-si duca zilele dupa o zi pe alta?


"Supratuto" cum ar spune George, mai sunt "amenintati prin aceeasi Lege unica a pensiilor, capitolul sanctiuni si contraventii, ca daca nu platesc 31.3% CAS lunar, trei luni de zile, la termenele scadente, sunt pasibili de inchisoare de la 1-3 ani. Astia's normali?.


Personal fac parte din categoria celor care contribuie lunar, printr-un contract de munca, atat eu, cat si societatea cu 31,3% din venit, la fondul de pensii. M-am gandit sa-mi completez veniturile dupa programul de munca in calitate de expert contabil autorizat. Pentru asta n-a fost suficienta o diplma de licenta, ci un examen la sapte materii pentru accederea la statutul de expert contabil, trei ani de practica incununati cu cu un alt examene, de competente. In sfarsit, stampila! . Aceasta lege a pensiilor imi scoate din buzunar, pe langa contributia platita conform contractului de munca, inca 31.3% din ceeace castig. E drept? voi avea doua pensii, poate statul sa ma oblige sa contribui "fortat", nu prin optiunea mea, suplimentar, la fondul de pensii?


Intr-o tara normala, in mod normal, NU.


Pentru ca afacerea ca PFA nu-mi aduce multi bani, fiindca statul nu face nimic sa reglementeze tinerea contabilitatii, lasandu-i pe cei neautorizati sa munceasca la negru, la onorarii mai mici, pentru ca ei nu platesc 52.8% din venit, ma simt furat din doua parti.
Statul ma nedreptateste de doua ori. Odata ca nu face nimic d.p.d.v. legislativ cu tinerea contabilitatii decat de catre PFA su personal angajat cu C.M., si a doua oara pentru ca imi baga mana in buzunar lasandu-ma doar cu 47.2% din ceeace castig cu truda dupa orele de serviciu uneori pana la miezul noptii.
E drept? NU.



De ce nu doreste oare statul sa reglementeze strict tinerea contabilitatii de catre persoane angajate cu contract de munca si contracte incheiate cu persoane autorizate, afiliate unei organizatii, gen CECCAR?, un sunt testati, sunt instruiti si pregatiti anual, au un statut, un regulament de functionare , norme deontologice, o comisie de disciplina.


Cum a putut statul reglementa problema notarilor, a executorilor judecatoresti, si nu poate reglementa problema contabilitatii?


Ce ar fi ca la fiecare colt de strada, orice jurist licentiat, sau nu, sa faca la onorarii de 1/2, acte notariale sau executari silite?


Asigura intai, STATULE, cadru legislativ si aplicarea lui, elimina piata neagra a contabilitatii, lasa-ma sa pretind onorariile stabilite de CECCAR intr-o piata reala, concurentiala, lasa-ma sa castig pe masura pregatirii mele si atunci ma voi gandii si eu sa-ti dau in afara de impozit si alte taxe si contributii.
Cineva (ma gandesc la clica mai mare), are interes ca evidentele contabile in tara asta sa fie "varza"?. Inclin sa cred ca da.
Calitatea de expert contabil este maximul profesiei de economist. Initial expertul contabil facea toate lucrarile deosebite apartinand de profesie si competentele sale.
Statul a facut tot ce a putut sa asigure cadrul legal necesar diferitelor grupuri de interese, ca acestea sa poata desfiinta statutul de expert contabil.
O fi bine, o fi rau....
Mai mult decat atat statul (in speta MFP) a smuls cu forta, dintre atributiile expertului contabil, competenta fiscala a acestora si si-a atribuit-o "la apelul de seara" tuturor lucratorilor MFP. Acestia fara nici un examen au devenit Consultanti fiscali. De aici inainte cine pofteste sa devina consultant fiscal, tre.. examen nenica.
Subiectul distrugrii unei profesii ( expert contabil) este vast si merita o atentie separata.
Voi reveni cu un subiect pe aceasta tema.

"Poporul este norodul nu tagma jefuitorilor"

De la un timp toate merg deandoaselea, nu numai mie, ci marii majoritati a "norodului". Am 53 de ani si incercand sa-l parafrazez pe Ion Creanga " ca anul acesta, ca anul trecut si ca de cand ma stiu, parca n-a mai fost asa rau niciodata". De mic, de la scoala primara ni s-a spus ca suntem tara in curs de dezvoltare, apoi ca suntem mediu dezvoltata, a venit "revolutia" si mi-a stricat orizontul de asteptari. Pornim de la zero. Alte repere, alte sperante de mai bine. Un an, doi, trei..... dar cu exceptia catorva ani de aparenta liniste si relaxare de la inceputil acestui mileniu, toate merg aiurea. uitati-va in jur! lumea vorbeste singura. Ieri 18.02.2010 cand ma pregateam sa plec acasa de la serviciu, destul de ingandurat si abatut, a deschis usa sediului firmei la care lucrez, un copil de 9-10 ani. Imbracat curatel, cu ghiozdanul in spate, mi-a cerut sa-i dau sa faca ceva util, orice, sa spele - zicea el, sa mature, orice, venea de la scoala si probabil acasa nu-l astepta nimic. Am plecat acasa si mai ganditor ca inainte si m-am intrebat tot drumul, Doamne ce se intampla cu noi! ne-ai parasit, ne-ai lasat pe mana unei tagme de nelegiuiti?. Poate ca gresesc eu gresit, dar fraiele "carului", sunt scapate din maini, presedintele jucator si cu guvernul lui de mucava alearga, care pe langa caruta, care dupa caruta, dand comenzi aiurea, antrenandu-ne si pe noi, silindu-ne ades prin fel de fel de modificari la modificari, sa alergam cu totii, intr-o imagine apocaliptica, dupa caruta. In urma acestei nebunii generale, raman morti (de frig, de foame, de epuizare fizica si psihica, de gripa noua etc), schiloditi sufleteste si o specie aparte "de norod" care alearga disperati sa prinda caruta si sa se arunce din mers in ea, in speranta ajungerii,prin intermediul acesteia, la "butoiul cu miere. Poate e numai o parere a mea, dar am impresia ca in haosul primordial generat de fuga dupa caruta scapata de sub control, sunt unii care in loc sa strige "hooooo!" cailor, striga "diiii!.". Minunata tara, ar zice o persoana cunoscuta. Minunata, zic eu, dar sa nu ai peste 50 de ani (ca sa nu mai poti pleca) si sa fii dotat genetic sa poti sa rabzi orice la infinit.
Rasfoind o carte zilele trecute, mi-am dat seama ca pe plaiurile mioriticie nu e nimic nou,si din nou am cazut pe ganduri....:
"Fraţilor locuitori ai Ţării Româneşti - glăsuia Proclamaţia de la Padeş din 1821 a lui Tudor Vladimirescu – veri de ce neam veţi fi, nici o pravilă nu opreşte pe om de a întâmpina răul cu rău. Dar pe bălaurii care ne înghit de vii, căpeteniile noastre, zic, atât ... bip....cât şi cele politiceşti, până când să-i suferim a ne suge sângele din noi, până când să le fim robi? (…)"
"hoooooooo!

marți, 16 februarie 2010

RDS da "Digi net mobil" la tot poporul

RDS anunta cu emfaza inca din decembrie 2009 ca Digi net mobil este disponibil in toata tara la viteze de 384 Kbs, iar in mai multe orase, printre care si Slatina la viteze de 7.2 M.

Pentru abonatii fiberlink1 costul Digi net mobil e 10 lei. Politica RCS&RDS este ca prin operatorii societatii cu care interactionizi sa ti se sugereze sa treci la fiberlink2 si sa beneficiezi de viteza marita si sa ai si Digi mobil net gratuit, pentru doar 11 lei. Pare corect si logic. Dar prin modificarea contractului de la fiberlink1 la fiberlink2 devii captiv in retea pentru inca 15 luni, desi nu aveai nevoie neaparat de viteza, dar vrei sa impusti doi iepuri dintr-o data. Sa ai si viteza marita la fiberlink si Digi net mobil pana la 7.2 M. TEAPA !!!!!!! (cel putin in Slatina).

Personal am constatat ca pentru mine ceeace parea initial o facilitate care sa-mi ofere flexibilitate, confort, etc. a devenit o sursa de stres, Digi net mobilul nu numai ca nu atinge nici macar viteza declarata de RDS pentru toata tara, de 384 Kbs, dar are momente cand pur si simplu conexiunea este ZERO !!!!!!. Astepti sa se incarce ceva si nu se intampla ,minute in sir nimic.

Personal am facut mai multe testari decat providerul de retea. Am incercat stik-modemul in mai multe zone din oras, pe mai multe desk-topuri si laptop-uri. Impreuna cu un prieten am facut teste in paralel pe acelasi speedtest si am ajuns apriximativ la aceleasi rezultate.

Am sesizat RDS-ul, s-au facut probe, s-a schimbat modemul (stik-ul), am schimbat cartela, nimic nu s-a intamplat pozitiv.

Concluzia la care am ajuns eu, este ca am fost fraierit de oferta de pe sit-ul lor. In dorinta lor nebuna dupa castig incearca sa ne vanda servicii la parametrii necomercializabili in orice tara in care cineva chiar se ocupa cu supravegherea si asigurarea parametrilor unor servicii nepalpabile, asa cum este serviciul de internet. Eu sunt nemultumit ca nu am constant nici amartii de 384 Kbs nu cei 7.2 M, promisi "la tot poporul".

Iata rezultatele unui excelent test:


http://www.speedtest.net/result/713750716.png



http://www.speedtest.net/result/713771448.png



http://www.pingtest.net/result/10190777.png


Am sa revin.....

luni, 18 ianuarie 2010

Pentru încarcarea datelor în bilanţ trebuie sa instalaţi Adobe Reader 8.1.2 sau o versiune mai recentă a acestuia. Actualizat în 15/01/2010 - vers.1.0.0

http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsitentaContribuabili_r/programeutile/SF/sc.html

Situaţii financiare anuale aferente exerciţiului financiar 2009

A aparut pe sit-ul ANAF Aplicatia Bilant la 31.12.2009 si Norme metodologice privind Bilantul la 31/12/2009.
Bilant prescurtat:
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsitentaContribuabili_r/programeutile/SF/sc.html

apoi >> Descarca document sau/si clikc pe Norme metodologice.

Fisele fiscale 2009

A aparut pe sit-ul ANAF Aplicatia pentru prelucrarea asistata, validarea, listarea si obtinerea formatului electronic la 31 decembrie 2009 pentru fisele fiscale conform cu OMEF nr.2293/ 03.12.2007.
Aplicatia :http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsitentaContribuabili_r/programeutile/FF/2009.html
apoi >> Descarca program

miercuri, 13 ianuarie 2010

Aplicatia declaratiei 101 pentru anul 2009 a fost inlocuita cu un fiser pdf inteligent

Aplicatia declaratiei 101 pentru anul 2009 a fost inlocuita cu un fiser pdf inteligent.
Pentru a putea rula aplicatia aveti nevoie sa instalati Adobe Reader 8.1.2 sau o versiune mai recenta a acestuia.
Aplicatie (pdf inteligent) pentru prelucrarea asistata, validarea, listarea si obtinerea formatului electronic (sau cod de bare) pentru declaratia 101 conform cu OPANAF nr.1607/26.10.2009 o puteti obtine de pe sit-ul ANAF la adresa :http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsitentaContribuabili_r/programeutile/DF/101_2009.html

>> Descarca document

Actualizare Declaratii fiscala 2009 vers.1.0.3 din 09/12/2009

Programul Declaratii fiscale 2009 a suferit unele modificari pentru declaratiile fiscale de sfarsit de an. Versiunea Declaratii Fiscale 1.0.3 din 09/12/2009, poate fi descarcata de pe site-ul ANAF la adresa:http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsitentaContribuabili_r/programeutile/DF/df.html

>>Descarca program