luni, 29 iulie 2013

Orasele sedii ale directiilor regionale ale finantelor publice si cele ale structurilor antifrauda.

In sedinta de Guvern din 24.07.2013, printre alte masuri privind procesul de reorganizare ANAF, s-a stabilit ca la nivel teritorial activitatea ANAF se va reorganiza in 8 Directii regionale ale finantelor publice, institutii publice cu personalitate juridica, infiintate prin transformarea a 8 Directii generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti in care va fi stabilit sediul Directiilor generale regionale, prin fuziunea prin absorbtie a celorlalte Directii judetene ale finantelor publice din aria de competenta.
Orasele in care isi vor avea sediul Directiile generale regionale ale finantelor publice, sunt probabil si capitalele viitoarelor regiuni, astfel: Iasi, Galati, Ploiesti, Craiova, Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov, Bucuresti.
Criterii de selectie
Stabilirea sediilor regionale s-a realizat pe baza deciziei Guvernului Romaniei. Propunerile au fost in favoarea municipiilor cu pondere economica semnificativa si in care nivelul realizat al veniturilor bugetare si numarul de contribuabili sunt ridicate, cu luarea in considerare si a criteriului geografic.
 Sediile structurilor regionale antifrauda au fost, dupa propria parere, premii de consolare, neavand mai nimic in comun cu criteriile de stabilire prezentate.
Criterii de selectie
Sediile Structurilor regionale antifrauda au fost stabilite in localitati din zone care prezinta riscuri ridicate de evaziune fiscala sau in zone limitrofe frontierelor, dupa cum urmeaza: Suceava, Constanta, Alexandria, Targu-Jiu, Deva, Oradea, Sibiu, Bucuresti.
Ganditi-va ce riscuri ridicate de evaziune fiscala sunt in Alexandria sau in Targu-Jiu? si ce persoane politice au fieful electoral in Teleorman si Targu-Jiu.
Constanta sau Galati- discutii interminabile privind capitala regiunii, a castigat Galati, premiu de consolare l-a primit Constanta.
Brasov sau Sibiu - discutii interminabile privind capitala regiunii, a castigat Brasov, premiu de consolare l-a primit Sibiul.
Timisoara sau Deva - discutii interminabile privind capitala regiunii, a castigat Timisoara, premiu de consolare l-a primit Deva.

Pe langa informatiile prezentate, intrebarea mea este: in procesul de Regionalizare ,doar clamam principii , sau le si respectam?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu